Centrul de Voluntariat Costineşti

Descriere:

Centrul de Voluntariat Costineşti este un program oferit voluntarilor şi comunităţii din Costineşti pentru a crea oportunităţi de dezvoltare personală pentru voluntari şi de dezvoltare sustenabila pentru localitatea. Prin acest program îmbinăm programele de dezvoltare personală cu acţiunile efectuate în beneficiul oamenilor şi comunităţilor, integrând axiologic în acţiunile concrete valorile universale ale binelui, compasiunii şi dăruirii către ceilalţi sau către nobile idealuri. Asociaţia consideră că voluntariatul este în sine şi o formă de „educaţie continuă a adulţilor” (Lifelonglearning, activităţi de educaţie non-formala) prin care participanţii acţionează şi îşi dezvoltă calităţi şi competenţe de care au nevoie în evoluţia personală şi spirituală. Ne dorim ca prin acest proiect să creştem numărului de voluntari implicaţi, să creştem gradul de implicare în comunitate a cetăţenilor, să aducem inovare în domeniul voluntariatului şi să creştem vizibilitatea voluntariatului în rândul membrilor comunităţii din staţiunile estivale de pe litoral. Marea majoritatea a voluntarilor acţionează cu entuziasm pe termen scurt. Unul din obiectivele Centrului de Voluntariat este să identifice motivaţiile şi aspiraţiile voluntarilor care i-ar putea determina să acţioneze constat, cu entuziasm şi pe termen lung în proiecte şi programe educaţionale, sociale, culturale, ecologice, civice, comunitare sau umanitare.

Parteneri:

Promotorul proiectului este Asociaţia MAHAVIRA ANANDA.

Scop:

Identificarea, recrutarea, formarea şi recomandarea a cel puţin 100 voluntari/an, resurse utile pentru organizaţii neguvernamentale şi comunitatea din localitatea Costineşti, în special în perioada estivală, în contexte şi activităţi dificile unde este necesară implicarea voluntarilor de sex bărbătesc.

Beneficiari:

Voluntari de sex masculin, asociaţiile şi fundaţiile care desfăşoară activităţi în Costineşti în perioada estivală, comunitatea din localitatea Costineşti.

Rezultate:

 • 1 Centru de Voluntariat este creat în spaţiul asociaţiei de la Costineşti
 • 1 Centru de Resurse, inclusiv cu Biblioteca Voluntarului este funcţional
 • 1 model de contract de voluntariat care are 4 anexe, este realizat
 • 1 model de contract de voluntariat şi 4 anexe este tradus în limba engleză
 • 1 platforma de management a voluntarilor este achiziţionată (www.volunteer360.ro) pentru Centrul de Voluntariat
 • peste 100 de voluntari informaţi şi consiliaţi, peste 100 de contracte de voluntariat semnate în Costineşti în perioada estivală/an
 • peste 40 de voluntari ai asociaţiei formaţi pentru a coordona reţele de voluntari la nivel judeţean şi local
 • minim 2 sesiuni de formare privind voluntariatul/an derulate în Centrul de Voluntariat
 • 1 voluntar calificat, inspector PSI şi SSM, este membru activ al Centrului de Voluntariat Costineşti
 • peste 5 profesionişti cu experienţă activează în Centrului de Voluntariat în perioada estivală
 • 2 voluntari au fost formaţi şi au diplome acreditate de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei în profesia de inspector PSI şi inspector SSM
 • peste 100 de voluntari activi/an implicaţi în acţiunile comunitare estivale locale sau în proiectele organizaţiilor neguvernamentale prezente în Costineşti.