Despre potența, continență și conștiență

Bărbatul și calea eroului in societatea actuala
12/12/2018
Tabără internațională de masculinitate Mahavira Ananda 2023, un record
16/07/2023
Bărbatul și calea eroului in societatea actuala
12/12/2018
Tabără internațională de masculinitate Mahavira Ananda 2023, un record
16/07/2023
O scurtă căutare pe Google a cuvântului „potență” ne scoate în evidență nu mai puțin de 719.000 rezultate,  iar primele mii de pagini (poate zeci de mii)  se referă exclusiv la potența sexuală,  la pastilele pentru potență, pentru îmbunătățirea performanțelor sexuale  și la tratamente și sfaturi pentru potență. Foarte bine, este exact ceea ce poate o societate  mercantilă  și predominant instinctuală, așa cum este societatea actuală. Dar este bine așa? Se pare că piața oferă ceea ce se cere mai mult, medicamente pentru potență, unele pastile pentru potență naturiste, dar tot pastile. Este legea cererii și a ofertei, legea nevoii, a potenței materiale.

Potența sexuală nu e doar despre sex și erecție

Aceasta ne determină să credem că această calitate masculină, numită  potență se rezumă, în proporție covârșitoare, când vorbim despre majoritatea populației masculine, la sex și la pastile pentru sex și erecție. Este adevărat,  mai auzim uneori că “Georgescu e potent financiar” sau “Popescu este potent în ceea ce privește relațiile și pilele” dar și aceste lucruri se referă tot la primele două nivele din piramida lui Maslow ca și sexul și erecția, deci tot despre polul speciei și al instinctelor primare vorbim. Ați auzit pe cineva spunând că „Ionescu este potent  din punct  de vedere afectiv” sau că „Vasilescu este potent din punct  de vedere mental”? Nu.  Eventual am auzit că Vasilescu este potent din punct  de vedere intelectual, pe lângă  faptul că are un succes foarte mare la femei,  și tocmai de aceea s-a angajat pentru o corporație din străinătate” sau că „Ionescu este un tenor  talentat, cu o voce încântătoare, cu veleități ( potențe ) artistice și tocmai de aceea a fost ofertat de opera din Milano. Glumesc, dar ca Ionescu și Vasilescu există mulți printre noi și este necesar ca ei să își maximizeze potențialul.

Bărbații speciali, superiori în bine și înțelepți

Tradițiile antice orientale, mai mult sau mai puțin secrete, i-au învățat pe bărbații speciali, superiori în sens pozitiv și înțelepți, să își înțeleagă și să își cultive potența pe mai multe nivele, atât instinctual cât și afectiv, mental și spiritual. Au fost atât mari conducători, buni și înțelepți, dar și amanți și iubiți redutabili precum înțeleptul rege Solomon, marele mogul Akbar cel Mare, Împărați chinezi, marele înțelept și eliberat al tradiției Kashmir-iene Abhinavagupta și alții. Ei bine, bărbații încep treptat-treptat să se preocupe și de celelalte veleități și caracteristici masculine pentru a-și potența (nu e așa?) masculinitatea și virilitatea intrinsecă, exprimată de polul speciei, potența sexuală, dar într-un mod sublim, înălțător. Apropo, știați că mai multe studii au arătat că femeile își doresc bărbați afectuoși, tandri, „de casă”, cu ușoare trăsături mai feminine atunci când nu sunt la ovulație (adică sunt cu hormonii sexuali, instinctuali, de procreere în frâu)? O față mai fină, mai delicată poate sugera fidelitate și abilități de bun părinte, necesare pentru un confort casnic și afectiv. Totuși hormonii estrogeni le spun să și-i aleagă pe cei care sunt potenți sexual, virili, cu testosteron, cu „sânge în instalație”, atunci când sunt în perioada ovulatiei? (sursa: https://webmd.com ). De ce oare? Dar să revenim la potență. Potența se definește ca venind de la ceva puternic, tare, care are putere, forța, tărie. Vă sună cunoscut? Ce sau cine este sau trebuie să fie tare și puternic? Ca atare, despre un bărbat de azi se spune că are potență sexuală, dacă este puternic sexual, dacă organul său erect este tare.  Dar, ca el să fie cu adevărat puternic sexual, ca să nu ajungă la vlăguire, el trebuie să fie continent amoros sexual, adică să știe cum să-și rețină în corp energia, să își controleze și să își amplifice conștient puterea interioară.

Continența sexuală

Continența sexuală și noua stare de masculinitate se referă la exercitarea alegerii conștiente. Un om conștient nu este sclav al biologiei, al instinctelor primare. El este TARE și  PUTERNIC, dar  conștient de echilibrul dintre energia masculină și cea feminină din ființa sa, și modul în care trăiește este determinat de conștientizare mai mult decât de reacțiile automate, de mecanisme și instincte. Un bărbat erou conștient are un sentiment al existenței sale vii, al apartenenței sale la lumea în care trăiește nefiind totuși acaparat de ea. Un bărbat conștient și potent este precum un un surfer, care călărește valul, se bucură de el, îl stăpânește rămânând în echilibru și își duce experiența până la capăt. Un bărbat conștient și potent răspunde vieții nu numai ca o datorie ce trebuie împlinită ci și ca un act de înaltă responsabilitate pe calea împlinirii de Sine. Proiectul nostru este despre bărbați superiori în bine, dar nu este doar pentru bărbați. El sprijină femeile să știe cum să recunoască un bărbat conștient și cum să îl susțină și să fuzioneze cu el, aducându-și sieși astfel cele mai mari daruri.

Proiectul nostru

Bărbații conștienți sunt exact ceea ce oamenii au nevoie în acest moment al istoriei noastre. O mulțime de cărți oferă oamenilor îndrumări pentru a supraviețui, pentru a urca pe scara succesului, pentru a se îmbogăți și ai domina pe ceilalți. Proiectul nostru poate umple golul de bărbați, poate fi școală și mentor pentru toți acei bărbați care își doresc transformarea, pentru toți aceia care doresc să își descopere și să își urmeze chemarea lăuntrică. Acest proiect dorește să ne ia de acolo unde suntem cu toții, în această lume încărcată de iluzie și să ne învețe cum, plecând de la de la potență, trecând prin continență (plăcerea amoroasă) cu conștiență  să urcăm pe cele mai înalte trepte ale iubirii, înțelepciunii, dăruirii și spiritualității.

Plăcerea amoroasă

Plăcerea amoroasă,  începând cu iubirea și preludiul nu se rezumă numai la o senzație foarte agreabilă dar foarte scurtă. Ea poate fi cu mult mai mult și aceasta este cu putință numai înțelegând și realizând permanent amorul cu iubire, continență și transfigurare. Continența, implicând contactul amoros fără ejaculare dar cu atingerea unui număr nelimitat de orgasme de către cei doi iubiți, presupune controlul deplin conștient al funcției sexuale atât de către bărbați și de către femei, dar despre aceasta în articolul următor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *