Tabără internațională de masculinitate Mahavira Ananda 2023, un record

Despre potența, continență și conștiență
28/12/2018
Despre potența, continență și conștiență
28/12/2018

Tabără internațională de masculinitate Mahavira Ananda 2023,
un record al numărului de participanți din ultimii 10 ani
(Videoreportaj)

 

Grupul Ezoteric Vira Mahavira Ananda a organizat în perioada 30 iunie – 9 iulie 2023, la Costinești, Tabăra internaţională de masculinitate Mahavira Ananda, în cadrul căreia peste 240 de bărbați din România și din străinatate s-au reunit pentru a aprofunda și a-și dinamiza împreună, prin forţa benefică excepţională a unisonului colectiv, calitățile specifice tipologiei Eroului Spiritual, denumit în tradiția orientală „Vira”.

În tradiţia orientală, „Eroul” desemnează o tipologie umană foarte importantă, ce-i definește pe acei aspiranţi la desăvârşirea spirituală care dezvoltă constant o atitudine eroică (vira bhava), plină de curaj şi de un nobil elan transformator în viaţa lor de zi cu zi, și care, în actuala epocă a extremei decăderi a umanităţii (Kali Yuga), este cea mai potrivită pentru atingerea realizării spirituale ultime!

 

Tabăra Mahavira Ananda din acest an a fost cea mai mare tabără internațională de Vira desfășurată în ultimii 10 ani, prin numărul record de participanți: peste 240 de bărbați din România și din 12 țări (Germania, Spania, Italia, Marea Britanie, Portugalia, Danemarca, Suedia, Finlanda, Ungaria, Cehia, Austria, Republica Moldova).

 

În cadrul taberei, participanții au realizat la unison, cu aspirație și entuziasm, asana-e și tehnici eficiente de dinamizare a masculinității, spirale solare yang, ceremonii spirituale excepționale de comuniune cu Maha Shakti, cu Ghidul spiritual, cu Focul sacru Homa – specifice unor ramuri tradiționale ale sistemului yoga: Hatha Yoga, Mantra Yoga, Laya Yoga, Karma Yoga, Bhakti Yoga, Tantra Yoga, Shivaism.

Au fost oferite iniţierile excepţionale în mantrele secrete de comuniune cu marile divinități eroice Shiva, Skanda (Mahavira), Hanuman și Maruţi.

 

Duminică 2 iulie 2023, Nicolae Catrina (Adinathananda) a oferit inițierea în ceremonia spirituală de adorare integratoare a Shiva-Lingam-ului: practica ezoterică personală – Ishta-Lingam. Această ceremonie spirituală tradițională de trezire a puterii formidabile a Shiva-lingam-ului (puterea creatoare dumnezeiască masculină esențială) în universul lăuntric al practicantului este considerată a fi, în cadrul tradiției milenare Tantra Yoga, una dintre cele mai eficiente și mai rapide modalități pentru realizarea condiției masculine superioare de Erou spiritual (Vira).

 

În cadrul taberei s-au realizat zilnic activități intensive și transformatoare de voluntariat, prin întocmirea pentru fiecare participant, cu acordul părților, a contractului de voluntariat.

 

Vineri 7 iulie s-a desfășurat examenul final al cursului de formare a coordonatorilor Mahavira Ananda, în care peste 100 de bărbați au susținut: proba de asana-e și tehnici yoga, proba de percepții subtile, testul de inteligență și testul de evidențiere a nivelului de dinamizare a câmpului subtil bioenergetic cu ajutorul dispozitivului Egely.

Într-o atmosferă festivă, duminică 9 iulie, au fost decernate diplomele de participare pentru aspiranții din străinătate care au finalizat cu succes cursul de coordonatori.

 

 

Aurel Militaru, coordonatorul Grupului Ezoteric Mahavira Ananda, a declarat la finalul acestei manifestări spirituale de excepție – Tabăra Mahavira Ananda 2023:

„Din cele peste 15 ediții derulate în decursul timpului, ne bucurăm că am reușit să organizăm cea mai mare tabără de dinamizare a virtuților masculine specifice stării de Vira din ultimii 10 ani!

Succesul acestui eveniment este dat de numărul mare de participanți din România și din străinătate ce au fost animati de mult entuziasm și o mare fraternitate spirituala, de dimensiunea multiculturală, de numărul mare de voluntari care au participat, de diversitatea tematicilor abordate în conferințe, precum și de multitudinea inițierilor tradiționale în diferite procedee ezoterice de comuniune cu anumite arhetipuri sau ipostaze masculine fundamentale, eroice.

Considerăm că țelul spiritual al acestei tabere, acela de trezi și de a dinamiza în ființa participanților a calităților și virtuților arhetipale specifice adevăraţilor bărbaţi – verticali, curajoşi, înţelepţi şi foarte puternici în bine, plenar conştienţi de natura lor esenţială, care acţionează permanent, atât pentru sine cât și pentru ceilalți, într-un mod benefic, dinamic, eficient şi eroic în conformitate cu valorile dumnezeiești eterne ale Binelui, Curajului, Înţelepciunii, Adevărului, Iubirii, Compasiunii… – a fost atins!”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *