Bărbatul de azi – provocări şi oportunităţi

Virilitatea (masculinitatea) și telefonul mobil
12/11/2018
Virilitatea (masculinitatea) și telefonul mobil
12/11/2018

Bărbatul de azi este testat, vrând-nevrând, printr-o multime de provocări și de oportunităţi. Capacitatea sa de a actiona și de a re-actiona il pozitioneaza atat in raport cu masculunitatea sa cat și in raport cu societatea.

Deci, de unde vin provocările și oportunităţile pentru bărbatul de azi?


Marile provocări
provin din mediul extrem de competitiv în care societatea actuală se dezvoltă şi din viteza ameţitoare cu care au loc schimbările de astăzi. Unde e provocarea bărbatului de azi în acestea? În capacitatea de a rămâne perfect centrat în iureşul vieţii, stăpân pe sine, controlat, dar spontan şi adaptabil.

Marile oportunităţi ţin de revenirea la valorile spirituale, la căutarea interioară, la regăsirea de sine.

Este dacă nu greu, cel puţin dificil de explicat bărbatul de azi și chiar bărbatul dintotdeauna doar prin sine însuși pentru simplul motiv că bărbatul fără femeie este ca un copac uscat şi fără viaţă, la fel cum membrul sau viril, oricât de mare şi puternic ar fi, dacă nu este umezit de catifelarea şi dulceaţă feminităţii este şi rămâne un membru uscat în cel mai obiectiv sens al cuvântului.

Tocmai de aceea, este esenţial să evidenţiem faptul că bărbatul trebuie şi poate fi explicat doar prin raportarea principiului masculin la principiul feminin. Dintotdeauna bărbatul şi-a dorit puterea, orice ar însemna aceasta ( bani, bogăţii, virilitate, inteligenţă ) doar pentru a impresiona femeia, pentru a o aduce în intimitatea masculinităţi sale şi a se polariza cu ea, pentru a se extazia împreună.

Deci, la modul simplist vorbind, ceea de îl defineşte pe bărbatul obişnuit de azi este puterea şi mai mult decât atât, nivelul puterii sale, virilitatea sa. În funcţie de nivelul său de conştiinţă această putere este mai mult sau mai puţin controlată şi în consecinţă viaţa sa este mai mult sau mai puţin fericită.

Tocmai de aceea, ÎMPLINIREA este una din marile provocări ale bărbatului modern.

Să nu uităm nici următorul aspect, chiar şi „puterea” este un cuvânt de gen feminin şi nu doar cuvântul, ci şi energia care o poartă este tot de natura feminină. Tradiţia orientală numeşte puterea esenţială din noi, fie că suntem bărbaţi, fie femei, Kundalini Shakti. Ca atare, niciodată nu vom putea vorbi de bărbat fără a vorbi de femeia sa, fie că este cea interioară, fie că sunt cele exterioare, care chiar o reflectă într-o anumită măsură pe cea interioară.

Tocmai de aceea CONTROLUL PUTERII este o mare provocare pentru bărbatul modern, pentru că ea e însuși principiul feminin.

Evident că şi femeile sunt puternice. Dacă ele sunt puternice în feminitatea lor, îşi vor dori să atragă doar bărbaţi puternici pentru a le extazia şi a le face extrem de fericite sau bărbaţi slabi pe care să îi manipuleze conform toanelor lor, dar cu foarte mare greutate vor fi fericite. Dacă vor fi puternice în masculinitatea lor, ele vor atrage în cel mai bun caz o viaţă însingurată, dacă nu o relaţie de tip gay.

Tocmai de aceea, A LE FACE FERICITE PE FEMEI este o oportunitate fantastică pentru bărbaţii moderni, pentru a le ajuta să fie ele însele.

Societatea posbelica a fost puternic marcată de curentul feminist şi dorinţa de independenţa a femeii faţă de bărbat, manifestată în ultimii ani într-un mod de-a dreptul anarhic, ajungându-se la situaţia neplăcută în care femeia preferă să fie singură decât cu un bărbat care nu o poate satisface pe toate planurile, adică care nu are suficientă putere masculină ca să o polarizeze suficient. Îmi amintesc aici de „Îmblânzirea scorpiei” a lui Shakespeare, în filmul lui Franco Zeffirelli cu Richard Burton şi Elizabeth Taylor în rolurile principale, film care scoate în evidenţă modul extrem de înţelept prin care bărbatul ştie să îşi ia alături de el o femeie adevărată: puternică în feminitatea ei, dar din pacate la inceput foarte haotică.

Tocmai de aceea este o mare provocare pentru bărbat să o aducă pe femeie la „CENTRU”.

Sunt multe provocările şi oportunităţile pentru bărbatul de azi, dar toate ţin de capacitatea sa de a-şi aminti de SINE, de a-şi continua căutarea în vederea perfecţionării sale, pentru a se revela aşa cum este el în realitate, PERFECT.

Bibliografie selectivă: – Gerard Leleu – Bărbatul de azi explicat femeilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *